Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Očkovaní a ti druzí...dva nesmiřitelné tábory?!

Rozděluje očkování proti nemoci covid-19 společnost? A pokud ano, kdo na tom má hlavní díl viny? Proč je imunita vyvolaná očkováním brána jako "svatá" a imunita z přirozeného prodělání nemoci je něco "podřadného"? Odpovím Vám!

Již delší dobu si kladu podobné otázky a snažím se na ně najít relevantní odpovědi. Nejdříve si ovšem udělejme trochu pořádek v tom, jak vlastně taková imunitní odpověď při napadení virem vypadá.

Při prvním setkání s novým virem se člověk spoléhá na svou přirozenou imunitu, tzv. nespecifickou. Takovou imunitu si člověk pěstuje svým životním stylem a samozřejmě velký vliv na její akceschopnost má i věk dotyčného. Když se tu poprvé objevil virus SARS-CoV-2, který způsobuje onemocnění covid-19, musela se celá společnost spolehnout právě na tuto nespecifickou přirozenou imunitu. Jak to u většiny osob dopadlo a někdy ještě dopadá, všichni dobře víme. Někdo následkem nemoci zemřel, někdo měl těžký průběh, někdo měl lehčí příznaky a mnoho lidí ani netušilo, že se s virem setkalo a nemoc proběhla tzv. bezpříznakově. Hlavními faktory ovlivňující průběh nemoci jsou samozřejmě věk, další přidružené nemoci (tzv. komorbidity), síla přirozené imunity a také míra virové nálože, jaké byl dotyčný při nakažení vystaven. Samozřejmě existují výjimky potvrzující pravidlo, ale primárně jsou toto ty hlavní předpoklady k tomu, abychom mohli predikovat, jakým způsobem nás virus může ochromit.

To, o co se teď téměř všechny vlády světa snaží je, abychom si vybudovali tzv. specifickou imunitu, to jest taková imunita, která už je připravena na ten či onen konkrétní virus.
V podstatě existují pouze 2 způsoby, jak toho dosáhnout. Buď nemoc přirozeně proděláte nebo se naočkujete a tím nemoc de facto simulujete. Obě 2 varianty jsou rovnocenné, není možné tvrdit opak.

Teď se asi ptáte, jak je možné, že to ve skutečnosti tak u nás nefunguje? Nefunguje, bohužel. Očkovaný člověk je brán jako bezinfekční na dobu neurčitou. Nemusí se nikde testovat, není téměř nijak omezen, kromě toho, že musí jako všichni ostatní nosit uvnitř budov respirátor. Lidé, kteří byli v minulosti pozitivně testovaní PCR testem, mají omezenou dobu 180 dní (dříve 90 dní), po kterou je na ně pohlíženo jako na bezinfekčního. Poté mají smůlu. Pak je tu skupina osob, která nebyla nikdy pozitivně testovaná PCR testem, ale když si tito lidé udělali test protilátek (případně buněčné imunity), zjistili, že nemoc také prodělali a mají přirozenou imunitu. Na ně ale naše vláda zvysoka kašle a nehodlá toto nijak akceptovat. Je to skandální počin! Tady je vidět zcela evidentní snaha o upřednostnění pouze a jen očkování navzdory vědě. Argumentují tím, že neví, jaká hladina protilátek je dostatečná. Já jim tedy odpovím. Jakákoliv! Dokonce v určitých případech i ta neměřitelná za předpokladu, že mají prokazatelně imunitu buněčnou, což je důkaz prodělání nemoci. Pokusím se to vysvětlit trochu laicky, aby to každý pochopil.

Poté, co proděláte nemoc, se Vám v těle vytvoří paměťové buňky a můžou se, ale také nemusí objevit i protilátky. Když jste například covid-19 prodělali bezpříznakově či třeba jen s mírnými příznaky, můžete mít hladinu protilátek tak nízkou, že nebude měřitelná. Tělo si s virem poradilo totiž tak rychle a tak dobře, že jich nebylo třeba mnoho vytvořit. Nicméně paměťové buňky, konkrétně B-lymfocyty, se Vám vytvořily. To je de facto továrna na protilátky. Jakmile se ve Vašem těle opět tento konkrétní virus objeví, právě B-lymfocyty začnou vyrábět protilátky, které pak označí virem napadené buňky a T-lymfocyty (zabijáci) tyto označené buňky zlikvidují. To je v kostce imunitní odpověď na opětovné setkání s virem.

Teď se opět vrátím k nadpisu tohoto článku. Rozdělil bych společnost na takové 4 kategorie osob:

1) Lidé, kteří se naočkovali, protože vyhodnotili, že jim to dává smysl, ale nikomu nic nevnucují.
2) Lidé, kteří se nenaočkovali, protože vyhodnotili, že jim to dává smysl, ale nikomu nic nevnucují.
3) Lidé, kteří se naočkovali, ale mají potřebu všechny nenaočkované peskovat, urážet a vnucovat jim jejich jedinou a svatou pravdu.
4) Lidé, kteří se nenaočkovali a mají potřebu očkování jako takové totálně devalvovat, vymýšlí různé konspirační teorie a šíří nesmysly. To jsou zkráceně antivaxeři.

První 2 skupiny považuji jako ideální stav, další 2 skupiny rozdělují společnost a jsou překážkou k tomu, abychom se vrátili do normálního světa.

Vláda nesmí nikoho nutit do dobrovolného očkování, nesmí diskriminovat lidi, kteří imunitu získali jinou formou, než očkováním a měla by se snažit o pozitivní motivaci, aby přesvědčila lidi, kteří ještě specifickou imunitu proti covid-19 nezískali a zároveň patří mezi rizikovou skupinu osob, aby se očkovali. Je to jistě bezpečnější forma získání imunity proti covid-19. 

Závěrem bych chtěl dodat, že momentálně patřím do 2.skupiny osob, očkování do budoucna nevylučuji, ale rozhodně se nenechám donutit formou restrikcí naší vlády. Budu se očkovat, až dle svého rozumu usoudím, že je na to vhodná doba. Nevím, zda jsem nemoc již prodělal, mám velice dobrou nespecifickou imunitu a necítím se být touto nemocí nijak ohrožen. Jediný relevantní důvod pro očkování je ze zdravotních důvodů, nikoliv protože mi někdo něco zakazuje a přikazuje, to nemá s dobrovolností vůbec nic společného.

Autor: Dominik Bican | čtvrtek 28.10.2021 12:49 | karma článku: 26,71 | přečteno: 643x
  • Další články autora

Dominik Bican

Udělejme za koronavirem tečku!

Apeluji na všechny, kterým není toto téma vzdálené, aby si přečetli celý můj článek níže. Je to věřím nejen můj pohled na současnou situaci, bohužel spousta z nás se bojí říct názor nahlas, jelikož se často stanou terčem hejtrů!

28.5.2021 v 11:16 | Karma: 22,76 | Přečteno: 570x | Diskuse| Politika

Dominik Bican

Quo vadis česká politiko?!

Na základní škole nás učili, že nejhlubší místo na Zemi je dno Mariánského příkopu nacházejícího se v Tichém oceánu východně od Filipín. Jako vážně??? Naši přední badatelé zkoumající tuzemskou politickou kulturu mají jiný názor....

14.5.2021 v 23:27 | Karma: 13,08 | Přečteno: 327x | Diskuse| Politika

Dominik Bican

Zavedení eutanázie v ČR

Někdo je pro, jiný zase proti. Máme rozdílné názory na stejnou věc, ale přitom shodně chceme všichni jen to nejlepší! Má právo každý z nás rozhodnout o tom, kdy ukončí svůj život plný utrpení nebo jsme prostě odsouzeni k bolesti?

13.5.2021 v 13:26 | Karma: 14,64 | Přečteno: 303x | Diskuse| Společnost

Dominik Bican

Návod, jak (ne)sestavit nově zakoupený nábytek

Koupíte nábytek, přivezete slavnostně domů, s napětím otevíráte jako vánoční dárek, hledáte návod a.......ejhle! Kde asi udělali soudruzi z NDR chybu??

15.5.2020 v 12:26 | Karma: 17,33 | Přečteno: 563x | Diskuse| Hobby

Dominik Bican

Šikana řidičů na českých silnicích!

Sedmdesátka, třicítka, padesátka, zase sedmdesátka, semafor, další semafor, retardér, kruháč, turbo kruháč, uzavírka... Přijde Vám to povědomé? Pro někoho možná každodenní rutina, při které se nejednomu řidiči zvedá kufr!

14.5.2020 v 14:12 | Karma: 31,33 | Přečteno: 1529x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Kontrast v odvodech v Kyjevě a venku je neskutečný, říkají reportéři iDNES.cz

26. dubna 2024  16:04

Podcast Únava vojáků i civilistů na Ukrajině je vysoká, ale stejně tak i morálka. Redaktor Michal Voska a...

Žena nedbala varování své banky, falešným makléřům poslala přes milion

26. dubna 2024  15:57

Podvodníkům naletěla dvaašedesátiletá žena z Jičínska, která nedbala ani upozornění ze své banky,...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1110x
Jsem tvrdohlavý beran, mám vlastní názory a podle nich se také řídím.