Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A už jste někdy sám bojoval se smrtelnou nemocí?

Já jen, že všichni zdraví mají obvykle hned "jasno", kdežto nemocní (či dokonce uzdravení) to mohou vidět úplně jinak, než si představují oni zdraví, kteří stav sledují jen zvenčí....

0 0
možnosti

Eutanázie nemusí být ani uzákoněna. Provádí se tiše, beze slov, a tudíž o jejím provádění nemá většina z nás ani tušení. Starší lidé už dlouhodobě prý nejsou pro stát perspektivní - a dle toho se k nim v nemocnicích často také přistupuje...

A nyní, v době tzv. pandemie, je takových případů, kdy lidé zemřeli v důsledku častých zanedbání zdravotní péče, několikanásobně více. Lékaři se ani netají, koho se "vyplatí" léčit a koho ne. Přísaha nepřísaha....

Vy byste to chtěl ještě uzákonit?8-o Dát (nejen) lékařům do rukou potvrzení, že si nad takto zbytečně zemřelými mohou v klidu umýt ruce a vyžehlit si své svědomí?

1 0
možnosti
Foto

Ta vůle zemřít předčasně by přeci vycházela hlavně od toho konkrétního člověka a ne z vůle lékařů a ostatních osob kolem. Navíc by zde musela být kontrola i z nezávislého úřadu, která jednoznačně musí potvrdit, že je to přání toho dotyčného, vše podepsáno, případně i jinak dokázáno, např. videem, ve kterém dotyčný o tuto věc žádá, případně pokud by již byl ve stavu, kdy není schopný nijak reagovat, musel by mít tyto důkazní materiály uschované předem třeba u notáře, něco jako ve formě závěti.

Pokud se něco provádí tiše, jak říkáte, jedná se o vraždu a je třeba to řešit. Zanedbání péče z důvodu covidu, to je další špatná věc, která se děje.

1 1
možnosti

Jsem taky pro a to jednoznačně...

1 1
možnosti

Moderní medicína a schopný lékař vás mohou tělesných bolestí zbavit, např. můžete dožít v umělém spánku. Tady jde o to, že část občanů se nechce smířit s přirozeným zakončením života, chtějí si to naplánovat, sami říct DOST, někteří z toho mají duševní trápení. Zákon o aktivní eutanazii je velmi rizikový, jakmile se pootevřou vrátka, začne se nabalovat mnoho dalších případů, mezi nimiž mohou být i ti, kteří dostávali špatnou péči (nebo žádnou), a budou žádat o smrt nikoli dobrovolně. A kontrola v zemích, kde aktivní eutanazie existuje, ukazuje i určitou míru podvodů (eutanazie bez podpisu pacienta aj.).

4 0
možnosti
Foto

Těm rizikům rozumím, proto by bylo vhodné nastavit jasné a přísné kontrolní mechanismy, aby k podvodům docházelo jen opravdu ojediněle. Ale není nic horšího, než trpící člověk, který nemá odvahu na sebevraždu, která vlastně není legální. Když se povede, nikdo ho už soudit nebude, když se nepovede, putuje do blázince.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1110x
Jsem tvrdohlavý beran, mám vlastní názory a podle nich se také řídím.